Burn-out herstel of Burn-out voorkomen

Burn-out herstel of Burn-out voorkomen

 

Burn-out herstel of Burn-out voorkomen?

 

Is het programma De Fitte Ondernemer On Demand geschikt voor mensen met een burn-out?

Als je mijn visie inmiddels kent, dan weet je dat het voorkomen van een burn-out beter is dan het genezen.

Ondanks dat ik het programma niet heb ontwikkeld voor mensen met een burn-out, blijkt het in de praktijk voor veel mensen wel de oplossing om te herstellen van een burn-out en werkt het zeker om een burn-out te voorkomen.

Dus zit jij in de fase dat je weet dat het risico op het krijgen van een burn-out aanwezig is.

Dat kan zijn door bijvoorbeeld een drukke baan en een drukke privé situatie?
Herken jij de signalen van een komende burn-out?

Zoals een verhoogde hartslag, piekeren, slecht slapen, vermoeidheid, te kort aan energie, vaker ziek en prikkelbaar of zelfs agressieve neigingen?
Dan is mijn programma uitermate geschikt voor jou.

Ik heb in het verleden al meerdere mensen met succes weer op de been gebracht na een burn-out of burn-out achtige klachten.

Wanneer is het programma niet geschikt?

Ik moet wel eerlijk zijn.

Heb jij de signalen voor een langere periode genegeerd en zit jij nu in de fase dat je accu echt compleet leeg is.

Zijn zelfs simpele handelingen zoals het huishouden je al te veel en is deelnemen aan het arbeidsproces sowieso al niet meer mogelijk?
Dan ga ik je doorverwijzen naar een collega die echt gespecialiseerd is in het behandelen van een burn-out.
Het is in die fase waarschijnlijk nodig om psychotherapie te volgen met ondersteuning van medicatie en dat laat ik aan die specialisten over.
Kom je op het punt dat je weer vooruit kan kijken en je leven op een zo gezond en effectief mogelijke manier wil gaan vormgeven?
Dan zie ik je graag weer terug en dan help ik je graag verder zodat we een burn-out in de toekomst gaan voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen.

Kijk, het allerliefst heb ik natuurlijk dat je bij mij komt als je nog totaal geen klachten ervaart.
Als je nog geen klachten ervaart maar wel een leven leeft waarbij het risico op een burn-out aanwezig is, dan is het zaak om jezelf regelmatig in de spiegel aan te kijken.
Ga voor jezelf even na: Hoe zit het met mijn energieniveau? bruis ik van de energie of kan ik wel wat extra energie gebruiken?
Slaap ik goed of lig ik vaak te piekeren waardoor ik moeilijk in slaap kom en bouw ik daardoor een slaaptekort op?
Of wil je net als Mark een goed voorbeeld zijn voor je kinderen en wil je na je werk nog voldoende energie hebben om met hen leuke en active dingen te kunnen blijven doen.

 

Mark

Ik kwam met Wesley in contact en vertelde hem mijn wens om een gezond voorbeeld te zijn voor mijn kinderen (7,6 en 4). Ik vertelde hem dat dat voor mij rust op drie pilaren. Hoe je je gedraagt (veel bewegen), in dat wat je laat zien (gezond eten) en hoe je eruit ziet (gezond op gewicht). Nou daar wist hij wel raad mee.

Het resultaat na 8 weken is verbluffend. Ik voel me gezond, ik zie er gezond uit, heb meer energie en ben veel gewicht (14%) kwijt. Maar belangrijker nog, het is een onderdeel van mijn leven geworden. Het is gedrag geworden. Ik ben in staat om mijn eigen programma te draaien, zelf trainingen te bedenken en eet nog steeds volgens zijn principes.

Mark Commercieel Directeur Saint-Gobain Gyproc

Wanneer de meeste mensen zich aanmelden.

90% van mijn de mensen die ik mag begeleiden is ondernemer. (dat is ook de reden waarom het platform De Fitte Ondernemer heet)
Zij komen bij mij omdat ze de signalen van hun lichaam inmiddels herkennen of erkennen.
Dat zijn vaak fysieke en mentale klachten.
Zij willen weer goed slapen, uitgerust wakker worden, meer energie hebben gedurende de dag om hun bedrijf /bedrijven te runnen of hun beslissende functie in het bedrijfsleven te kunnen volbrengen.
Dat ze daarbij afvallen is een leuke en zeer aangename bijzaak.
Misschien is het leuk om de ervaringen van Anna te lezen…

Anna Schouten

Het zijn drukke tijden binnen Turn Business Improvement. Lange werkdagen en daardoor minder tijd voor sporten…wat resulteerde in minder energie. Wesley heeft met zijn programma ‘de fitte ondernemer’ een duidelijke visie op ondernemerschap, voeding en beweging. In drie maanden tijd heeft Wesley me gecoacht naar een fitte ondernemer. Dat betekende echt keuzes maken en tijd vrij maken! Zoals Wesley zegt, ondernemen is topsport en daar hoort een fitte ondernemer bij….ik heb meer energie, herken mijn valkuilen en voel me echt fitter!

Anna SchoutenCo-owner | Trainer | Consultant | Sustainability expert | Unleashing Potential @ Turn Business Improvement

 

Het verhaal van Arie.

Laat ik je even meenemen in het verhaal van Arie.

Ik heb het al eens eerder over Arie gehad.

Arie is een ondernemer met een jong gezin een leuk sociaal leven.

Hij heeft een goed lopend bedrijf en hij heeft net een nieuw bedrijf overgenomen.

Je begrijpt: Dat is een druk leven, maar zoals de instelling van de meeste ondernemers: Hun werk is hun leven en dat het nu even wat drukker is, tja dat hoort erbij.

Deze situatie duurde in ieder geval al 1,5 jaar voordat Arie bij bij aanklopte omdat hij wat vermoeid was, een te kort aan energie had en hij zat niet echt lekker in zijn vel.

Tijdens een strategiesessie kwam uiteindelijk naar voren dat hij al een tijdje wat vage klachten ervoer zoals slecht slapen, vermoeid waker worden, niet goed kunnen concentreren, een zeer grote behoefte aan zoetigheid maar ook was hij wat vaker ziek de laatste tijd, hij kon soms wat bot reageren op zijn kinderen en had ook wat last van vage blessures aan knie en schouder.

Hij merkte deze klachten wel maar negeerde ze eigenlijk doordat hij het verband niet zag.

Om een lang verhaal kort te maken: Arie negeerde alle alarmsignalen van zijn lichaam op een naderende burn-out.

 

Wat heb ik voor Arie kunnen doen?

Arie was onbewust net op tijd.

Het was nu sinds een maand of 6 dat hij zich bewust werd, dan er nu iets moest gaan verander aan zijn leefstijl voordat het te laat zou zijn.

Arie is na een strategiesessie volledig in het programma gestart waarin ik hem een nieuwe leefstijl heb aangeleerd, als het waren zijn persoonlijke blauwdruk voor een gezond en gelukkig leven.

Ik ben van mening dat je je niet zou moeten richten op hoe je oude leefstijl eruit zag en daar wat aan moet aanpassen maar ik vind dat je je moet richten op je nieuwe leefstijl en deze op een gegeven moment aanpassen zodat het past in jouw zakelijke en privé situatie.

Wij zijn gestart met de basis.

Op de eerste plaats hebben we met een speciale oefening bepaalt wat hij nu echt wil in het leven? Waarom staat hij ’s morgens op en ziet jouw leven eruit over zeg 10 jaar?

Dit is een belangrijk deel van het plan wat we gemaakt hebben om te bereiken wat hij wil bereiken.

Toen heb ik hem alles verteld over mijn visie op voeding en hebben we afgesproken dat 21 dagen strikt gaat volgen om te ervaren wat het hem gaat opleveren qua fitheid en energie.

Ook zijn we gestart met meer beweging te integreren in zijn dagelijkse routine, zoals dagelijks een half uurtje wandelen, twee keer per week wat krachttraining met zijn eigen lichaamsgewicht, gewoon bij hem thuis.

Daarnaast zijn we gaan kijken waar hij op regelmatige basis wat rustmomenten kon inbouwen. De boog hoeft niet altijd gespannen te staan.

 

Wat heeft het hem opgeleverd?

Zijn situatie is eigenlijk niet veranderd.

Hij is nog altijd even druk en ik denk dat dit ook niet voor hem gaat veranderen.

Wel heeft heeft hij inmiddels veel meer energie en zit hij lekkerder in zijn vel doordat hij nu de voeding kiest dat past bij zijn lichaam, regelmatig beweegt en zorgt voor voldoende ontspanning.

Hij werkt nog steeds lange dagen maar neemt nu wel de tijd voor een gezonde maaltijd en een dagelijkse wandeling in de frisse buitenlucht.

In het weekend gaat hij vaak ook nog een stuk joggen met de hond in het bos.

Door het volgen van het On Demand programma is hij nu heel bewust van zijn lichaam.

Hij weet nu hoe hij de burn-out achtige klachten kan voorkomen of eventueel  herkennen zodat hij actie kan ondernemen om erger te voorkomen.

De intensieve periode van begeleiding is nu na 6 maanden voorbij.

Hij heeft nu een leefstijl aangeleerd wat werkt voor hem.

Laat ik even duidelijk zijn: dit is niet 100% van wat ik hem geleerd heb maar als hij daar 80% van overhoudt dan zijn wij beiden heel tevreden.

Ik moet eerlijk zegen dat ik hem al een maandje niet had gesproken.

Niet voordat ik hem vroeg om zijn verhaal te mogen gebruiken voor dit artikel.

Dat betekend dat het goed gaat.

Hij heeft namelijk altijd de mogelijkheid om op mij terug te vallen mocht hij ergens tegenaan- of vastlopen, zodat ik hem er weer over deze obstakels heen kan helpen.

Ik heb gevraagd hij zelf even een stukje wilde schrijven en of ik  zijn echte naam (Arie is een fictieve naam) mocht gebruiken.

Dat had hij liever niet.

Niet omdat hij zich schaamt of zo maar meer omdat het dan voor eeuwig op het internet kan komen te staan en dat gaf hem niet zo prettig gevoel.

Maar goed, zijn verhaal vond ik zo mooi om met jou te delen, dat ik ervoor heb gekozen het dan maar op deze manier te vertellen.

 

Hoe nu verder?STRATEGIESESSIE DE FITTE ONDERNEMER

Vaak komt er dan nu een verkooppraatje voor een specifiek programma.

Weet je wat het is?  Ik ga je helemaal niets proberen te verkopen.

De kans is vrij groot dat jij na het lezen van dit artikel jezelf in heel veel punten herkent.

Ik hoop dat je op tijd actie gaat ondernemen en dat je niet denkt, “dit overkomt mij niet”

Wees je bewust dat je echt niet de enige bent.

Als ik de cijfers mag geloven heeft meer dan een miljoen mensen last van burn-out achtige klachten.

Negeer je de signalen voor een lange tijd en wacht je tot het echt te laat is?

 

Ik wil gewoon dat je weet dat ik je eventueel kan helpen.

Benieuwd wat ik voor je kan doen?

Maak een afspraak voor een persoonlijke strategiesessie.

Hierin gaan we kijken:

  • waar je nu staat,
  • waar je naartoe wilt en
  • welke stappen er gezet moeten gaan worden om dat je behalen.

Kan ik je helpen? dan gaan we gewoon van start.

Mocht ik je niet kunnen helpen? dan kan ik je in ieder geval adviseren wat je zou kunnen doen.

Of indien gewenst direct in contact brengen met de persoon waarvan ik geloof dat die jou wel verder kan helpen.

Oh had ik al gezegd dat de strategiesessie voor jou gratis is en zonder enige verplichting.

Dus heb je behoefte aan hulp? maak gewoon die afspraak.

 

Kan ik je misschien ergens anders bij helpen? let me know.

Heel veel succes en tot snel.

Wesley

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *