Biografie Wesley Boer

Mijn persoonlijke verhaal in een notendop.

Mijn persoonlijke veranderingsproces begint in 2004, het moment dat ik word opgenomen in een programma voor verslavingszorg. Ik zal even kort uitleggen wat daaraan vooraf is gegaan: Na mijn periode als beroepsmilitair bij defensie ben ik gaan werken in de beveiligingsbranche. Na verschillende functies te hebben gehad van nachtwaker tot persoonsbeveiliger ben ik in 2000 uiteindelijk terecht gekomen bij de waardetransport. 8 oktober 2001 ben ik slachtoffer geworden van een gewapende overval en korte gijzeling. Sindsdien ben ik in een wat mindere periode terecht gekomen. Veel ziek, psychisch niet in orde, overmatig drugsgebruik, baan kwijt geraakt, financiële problemen en ga zo maar door, daar zou ik een apart boek over kunnen schrijven.

Post traumatisch stress stoornis ( PTSS )

Wat ik op dat moment nog niet wist is dat ik leed aan een post traumatisch stress stoornis (PTSS). Toen dat uiteindelijk duidelijk was en ik daarvoor behandeld kon worden zat ik met het volgende probleem, In de geestelijke gezondheidszorg wordt je niet geholpen als je verslavingsproblemen hebt dus de eerste stap was een traject in de verslavingszorg.

Verslavingszorg

Dat traject is gestart in 2004 en daar is het voor mij allemaal gestart. Daar leerde ik weer om structuur aan te brengen in mijn leven, een concreet doel te hebben en daar naar toe te werken en het belang om altijd maar weer door te leren en jezelf te blijven ontwikkelen. Nog tijdens het programma ben ik gestart met mijn eerste opleidingen op het gebied van sport, voeding en coaching en dat doe ik nu nog steeds. Na jaren in de fitnessbranche te hebben gewerkt in verschillende functies van fitnessinstructeur, personal trainer en manager. merkte ik dat het begeleiden in bewegen en voeding alleen te kort schoot. Natuurlijk probeer je mensen ook mentaal te begeleiden maar dat bleek in de praktijk echt onvoldoende. Dat moet anders kunnen dacht ik. In 2011 ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij een opleiding NLP.

De grootste verandering in mijn leven

De opzet was om kennis op te doen om mijn klanten nog beter te kunnen begeleiden maar tijdens deze opleiding ben ik echt een ander persoon geworden, daar zijn al mijn belemmerende gedachten weggenomen, ben ik veel beter over alles gaan denken, kan ik nog beter doelen stellen, doelen die veel groter zijn dan ik ooit had kunnen bedenken waardoor ik na jarenlang in loondienst te hebben gewerkt nu echt ging doen wat ik leuk vind en heb ik in 4 maanden tijd mijn bedrijfsplan geschreven, ben ik mijn eigen onderneming gestart in personal training dat vanaf het begin een succes is geweest en dat tot op de dag van vandaag nog steeds is. Vele opleidingen, seminars, boeken en ervaringen rijker is de personal training inmiddels geëvolueerd tot mijn huidige onderneming van lifestyle architect en help ik ondernemende mensen om ook het maximale uit hun leven te halen doormiddel van high-end life coaching in combinatie met mijn ervaringen als personal trainer.

Waarom dit verhaal?

Dit verhaal wil ik even kwijt omdat ik regelmatig te horen krijg dat het voor mij makkelijk praten is.

Dat ik fit ben omdat ik zo ben geboren, dat ik de hele dag kan sporten en dat het eigenlijk heel normaal is dat ik gelukkig en gezond ben.

Ook ik moet hard werken aan een gelukkig en gezond leven, ook ik weet dat het niet altijd even makkelijk is en wat je ervoor moeten doen en laten. Ook ik  heb een periode geworsteld met overgewicht, was ik psychisch niet in orde en wist ik niet wat ik met mijn leven moest doen.

Dus ik weet waar ik over praat en ben het levende bewijs dat mijn werkwijze werkt.

oude ikWesley Boer