6 tips om voldoende te bewegen voor drukke mensen

6 tips om voldoende te bewegen voor drukke mensen

6 tips om voldoende te bewegen voor drukke mensen

Je herkent het vast wel.

Je bent een succesvolle ondernemer of leider van een organisatie, je hebt een volle agenda, een jong gezin en een druk sociaal leven.

Je weet heel goed dat je wat beter voor jezelf moet zorgen om dit allemaal vol te kunnen houden en beter te kunnen presteren maar waar haal je die tijd vandaan?

Iedereen heeft 24 uur in een dag, daar kunnen we niets aan veranderen.

Ik ga er vanuit dat je heel goed weet hoe belangrijk het is om fysiek en mentaal in goede vorm te zijn maar dat je het ondanks die wetenschap toch niet helemaal lukt om gemotiveerd te blijven bewegen.

Daarom voor jou 6 tips om voldoende te bewegen voor drukke mensen:

 

If you don’t take time for exercise, you’ll probably have to make time for illness

– Robin Sharma

 

1# Sta vroeg op.Sta vroeg op

Mensen die hun workout ( lees beweging ) in de ochtend plannen blijken dit ritme langer vol te houden.

Persoonlijk beweeg ik ook het liefst in de ochtend. De kans dat er onverwachts iets tussenkomt is nu zeer klein, je bent gelijk wakker en je lichaam en geest staan op de “aan” stand en dan heb je de hele dag nog voor je.

 

2# Welke vorm van bewegen past bij jou?

Vind een manieren van bewegen dat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen zodat je het langer vol zal gaan houden.

Hoe leuker jij de activiteit vindt, hoe eerder je het gaat doen en ook blijft doen. Weet je niet wat je leuk vindt?  Ga dan opzoek en probeer wat opties uit.

Ga wandelen of joggen, doe krachtoefeningen met je eigen lichaamsgewicht, doe wat yoga oefeningen, ga naar een sportschool, zwembad of yogaclub. Zomaar wat suggesties hoor.

 

3# Maak het jezelf niet te moeilijklay-out-your-clothes-the-night-before

Als je er ’s morgens veel moeite voor moet doen, zal je het hoogst waarschijnlijk niet vol gaan houden op de lange termijn.

Zorg dat je de avond ervoor al je sportkleren hebt klaar gelegd of pak je sport tas vast in zodat je je daar geen zorgen om hoeft te maken.

Doe je workout lekker thuis of trek je loopschoenen aan en ga lekker naar buiten.

Ga je toch liever naar de sportschool of zwembad? kies een locatie waarbij de reistijd vanaf je huis of werk niet langer is dan 10 minuten. Dit is voor veel mensen de grens om te gaan of niet.

 

4# Betaal vooruit

Investeer in een personal trainer en ga niet voor de goedkoopste maar kies voor de gene die jou het beste resultaat gaat geven.

Koop die goede loopschoenen en dat dure sporthorloge.

De investering moet een beetje pijn doen zodat de pijn je kan motiveren om door te gaan. Het zou zonde van het geld zijn om niets met jouw investering te doen toch?

 

5# Plan je beweeg momentenplan-beweging

Zet de beweegmomenten in je agenda als een afspraak met jezelf. Zie dit echt als een belangrijke afspraak en plan daar niet overheen tenzij het echt niet anders kan.

Heb je een secretaresse? maak haar ook duidelijk dat die momenten vast staan en dat ze daar omheen moet plannen. Zo voorkom je dat je afspraken gaat maken op de momenten die eigenlijk voor sporten/bewegen bedoelt zijn.

 

6# Zorg voor meer beweging in je dagelijkse routine

Er zijn onderzoeken geweest naar mensen die de hele dag op kantoor zaten en daarna elke avond een uur de sportschool in gingen en tussen mensen die nooit aan sport deden maar wel meer beweging hebben gedurende de dag en het bleek dat die laatste groep aanzienlijk gezonder was dat de eerste groep.

Nu wil ik niet zeggen dat je niet mag sporten maar een combinatie van die twee zou beter zijn, dus pak indien mogelijk de fiets of de benenwagen i.p.v. de auto, neem wat vaker de trap i.p.v. de lift, organiseer walking meetings en maak een lekkere lunch wandeling alleen of neem je collega’s mee.

 

Dit zijn 6 tips om voldoende te bewegen voor drukke mensen die ik je mee kan geven.

Heb jij nog een goede tip? Zet hem even in een reactie hieronder zodat wij er ook van kunnen profiteren.

Ik wil graag zoveel mogelijk mensen bereiken, dus ik zou het heel erg waarderen als je mijn artikelen zou willen delen.

Thanks!

 

 

Wesley Boer

 

4 antwoorden
 1. Monique
  Monique zegt:

  Hoi Wesley, .
  Ik werk al veel dubbele diensten in de week in de zorg .Ik heb 2 dagen tussen door vrij maar vaak moet ik de eerste vrije dag bij komen?
  Zou ik thuis ook wat oefeningen kunnen doen om toch wat fit te blijven? Maar omdat ik veel werk wil ik het niet overdrijven dat alles te veel wordt

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *